Cryptovaluta wordt steeds populairder. De meest bekende cryptovaluta is toch wel de Bitcoin. Deze cryptomunt is vaak in het nieuws en ook de grootste cryptovaluta. Maar er zijn ook nog andere platformen, waaronder ethereum. Maar wat is dit nou precies en past dit ook bij jou? In dit blog vertellen we je er meer over en wie weet ga jij ook wel Ethereum kopen!

Het ontstaan van Ethereum

Ethereum is ontstaan in 2013. Na de opkomst van de Bitcoin, ontstonden al snel andere cryptomunten. Dit platform is ontwikkeld door een bedrijf in Canada. Het heeft even geduurd voordat Ethereum officieel gelanceerd is, dit gebeurde pas in 2015. Ethereum is net als Bitcoin een gedecentraliseerd platform. Dit betkeent dat er geen organisiatie is die Ethereum bestuurd. De Ethereum wordt onderhouden door een wereldwijde gemeenschap.

Het platform draait om veel meer dan alleen de valuta. Er wordt ook gebruik gemaakt van financiele toepassingen en gedencentraliseerde markten. Hier kun je activa verhandelen. Ook games hebben een plekje binnen Ethereum.

Ethereum werkt net zoals Bitcoin met open source blockchain. Dit houdt in dat de broncode voor iedereen in te zien is. Daardoor kan er ook verder worden gebouwd aan het platform.

Het verschil tussen Ether en Ethereum

Deze twee termen worden vaak met elkaar verward, maar het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Als we spreken over het hele platform, dan spreken we van Ethereum. De Ether zelf zijn de tokens die ook terug te vinden zijn op dit platform. Gaat het dus over de munt dan gaat het over de Ether.

Ethereum kopen?

Ben je enthousiast geworden over Ethereum? Investeren in cryptovaluta is natuurlijk nooit zonder risico. De koersen zijn erg volatiel. Dit is niet anders voor de Ethereum koers. Lees je dus goed in voordat je gaat investeren. Ben je op zoek naar een partij om Ether te kopen? Check dan Bitvavo eens! Via dit platform kun je betrouwbaar jouw cryptovaluta kopen. Daarnaast is Bitvavo 100% veilig en vragen ze de minste commissie!