Waarom zou je gebruik maken van zorgvergelijker 2022? Het jaar 2021 loopt al bijna ten einde en daarom kan je de keuze maken om te kijken naar je zorgverzekering. Voor iedereen die in Nederland woont en werkt, is een basisverzekering verplicht. Een aanvullende verzekering niet. Ook als je op basis van je geloof geen verzekering wilt, kan je dat bij de overheid aangeven.

Ieder jaar verandert de polis, de dekking en voorwaarden van je verzekering. Je kunt hierop dus flink geld besparen. Maar hoe vergelijk je zorgverzekeringen op een goede manier?

Waarom zorgvergelijker 2022?

Het is verstandig om je zorgverzekering te vergelijken omdat je maar 1 keer per jaar kunt overstappen van zorgverzekering en veranderingen kunt aanbrengen. Ieder jaar in je leven ziet er anders uit en kent verschillende fasen. Probeer naar 2022 te kijken en op te schrijven welke dingen er op de planning staan. Het is lastig in te schatten, maar toch kunnen bepaalde gebeurtenissen in 2022 van groot belang zijn. Zijn jullie bijvoorbeeld in verwachting van een kindje? Kijk dan eens naar de kraamzorg en overige zorg rondom de geboorte. Of moet je in februari 2022 naar de tandarts voor een uitgebreide behandeling van je gebit, kijk dan wat er vergoed wordt bij de tandartskosten. Met de zorgvergelijker 2022 kan je alles goed op een rijtje zetten.

Welk type basisverzekering?

Je basisverzekering vergoedt de meest belangrijke zorg. Zo kan je denken aan medicijnen, een psychiater en een bezoek aan de huisarts. De inhoud van de verzekering is voor iedereen gelijk en de overheid bepaalt dit elk jaar. Je hebt wel een keuze in de keuzevrijheid die je wilt. Hoe zit dat? Vind je zorgverleners en veel keuzevrijheid belangrijk? Dan zou een naturapolis een passende optie kunnen zijn. Heb je liever de volledige vrijheid in keuzes en wil je bij elke zorgverlener terecht kunnen? De restitutiepolis zou weleens interessant zijn.

Maak je eigenlijk nooit gebruik van de zorg? En wil je graag zo goedkoop mogelijk verzekerd zijn? Dan zou een budgetpolis een optie kunnen zijn. Er is dan niet veel keuzevrijheid maar als je toch al weinig gebruik maakt van de zorg, is dit waarschijnlijk geen probleem. Neem de keuze mee in de zorgvergelijker 2022.

Je eigen risico verhogen

Er geldt een verplicht eigen risico en dat is voor iedereen gelijk. Als je weinig zorg per jaar nodig hebt, dan kan het een goed idee zijn om je eigen risico te verhogen. Je kunt het eigen risico met maximaal 500 euro verhogen. Mocht het toch nodig zijn om het eigen risico te moeten betalen, dan moet er wel genoeg geld aanwezig zijn om dit in één keer te kunnen betalen.

Nog een aanvullende verzekering?

Het kan zijn dat voor 2022 jouw jaar er anders uit gaat zien dan 2021. Daarom kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. De zorgvergelijker 2022 is helpend bij het maken van een goede keuze. Veranderingen aanbrengen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan ieder jaar van 12 november tot en met 31 december.

Zorgverzekeringen vergelijken 2022 – Gratis en onafhankelijk via Nedzorg.nl.